Nää kuvat on nyt parin viikon takaa, kun olen ollut laiska.

Century Avenue on yksi iso katu Pudongin alueella. Siellä on paljon erikoisen näköisiä rakennuksia, puistoja ja Shanghain TV-torni, jota pidetään erityisnähtävyytenä. Ei kyseisessä alueessa mitään hirveän ihmeellistä ollut, joten laitan vain kuvia.

DSC_0115p-normal.jpgDSC_0135p-normal.jpgDSC_0125p-normal.jpgDSC_0122p-normal.jpgDSC_0118p-normal.jpg

Xujiahui taasen on ns. shoppailualue, jolla näytti olevan enimmäkseen erilaisia kalliita merkkituote liikkeitä. Alueella on siis useita isompia ostoskeskuksia. En itse ostanut mitään katselin vain, kun rikkaat kiinalaiset kuluttaa. Muistelin ottaneeni ostoskeskuksesta sisältä kuvia, mutta näemmä muistin väärin, koska löysin vain nää kaks kuvaa. 

20130723_162411-normal.jpg20130723_162255-normal.jpg

Käytännössä vaikuttaisi siltä, että kaikkiin länsimaalaisiin merkkeihin pätee sama sääntö: hinta on joko samaa luokkaa kuin Euroopassa tai enemmän. En toki kaikesta mene vannomaan, mutta kumminkin. Yleisesti ottaen yksi syy miksi Kiinassa on niin paljon kopioita on se, että halutaan saada kiinalaisille markkinoille länsimaalainen tuote halvemmalla hinnalla ja kun tuote on tehty Kiinassa ja on vain kopio ei siitä tarvitse maksaa länsimaalaisille firmoille "veroa". Kiinalaiset siis kutsuu tuota lisähintaa veroksi. En ole täysin varma onko kyseessä oikeasti jokin vero vai jokin muu.