Sain viimein asunnon (tai siis oikeamminkin huoneen solusta tai oikeammin jaetusta asunnosta) ja muutin tänne tänään aamulla ennen töihin menoa. Koska kuvat kertoo enemmän, niin tässä sitten niitä (ton ruman kankaan takana on ikkuna, joka on peitetty foliolla).

DSC_0068-normal.jpgDSC_0070-normal.jpgDSC_0072-normal.jpg

Kuten näkyy, mulla on oma parveke ja sieltä näkyy nyt illalla tällainen maisema.

DSC_0077-normal.jpgDSC_0075-normal.jpg

Ja jaetut tilat...

DSC_0081-normal.jpgDSC_0080-normal.jpgDSC_0079-normal.jpg

Asunnossa on myös kaksi vessaa/kylpyhuonetta ja pyykkikone keittiössä. Maksan 3300 yuania/kk, mikä on nyky kursseilla vähän päälle 400 € (sis. sähkö, vesi, kaasu, netti). Shanghaissa kuulemma perus neliöhinta on jotain 50 €/neliö useimmiten enemmän ja hinnat nousee jatkuvasti. Käytännössä siis asuminen on melko kallista. Huoneen jaetusta asunnosta voi saada halvemmallakin, mutta yleensä halpojen huoneiden vuokraajat ei halua vuokrata huonetta vain kolmeksi kuukaudeksi, kun tietävät saavansa helposti pidempiaikaisenkin vuokralaisen.

Muut elinkustannukset onkin sitten paljon halvempia kuin Suomessa. Sivuhuomiona: Kiinassa Nokian kännykän hinta on kaksi tai kolme kertaa se, mitä se on Suomessa, joten jos löydätte Kiinasta halvan Nokian kännykän se on lähes 100 % varmuudella feikki. Luonnollisesti myös iPhone yms. on Kiinassa paljon kalliimpia. En sitten tiedä liittyykö tää mahdollisesti siihen, että Kiinassa tehdään niin paljon piraatteja, että ulkomaalaiset kännykkäfirmat haluaa rahastaa vai johtuuko korkea hinta jostain muusta.